Entrance

Intra-oral 3D scanner room

Open space

Consultation room

Sterilization

Our Clinic

The clinic is divided into different areas for patients, doctors and office staff.

It is periodically refurbished and updated in order to ensure rooms which are spacious, bright and functional.

The waiting room is spacious and bright and includes an Internet point available to patients, an exhibition stand containing up to date periodicals and a free WI-FI connection.

The clinic features a operations room containing two orthodontic armchairs, a direct endo-oral digital radiograph and an intra-oral 3D scanner. In this environment, in addition to orthodontic visits, regular sessions of oral hygiene and teeth-whitening with LED technology are conducted.

In the open space containing three orthodontic chairs, check-ups are carried out for both adolescent and adult patients. A consultation room is adjacent to these two areas, within which talks with patients and patients’ parents are held.

A room dedicated to initial visits completes the operational area, with an adjoining second consultation zone featuring a direct digital radiography system, which serves to make, when necessary, basic 2D digital x-rays for orthodontic diagnosis (panoramic, lateral cephalometric and postero-anterior).

Moreover, when deemed necessary in order to complete the diagnosis, radiographs can be realised in 3D. Every orthodontic seat is connected to the local 1Gbit network and features an LCD screen on which images of the orthodontic treatment are displayed.

At the centre of the open space we have an administration area, in which administrative processes are performed on a computer system tailored for managing medical records, as well as a series of procedures that have over the years allowed us to run an office nearly entirely free of printed documentation.

The operational part is completed by a sterilization area, where staff follow strict protocols specific to the latest equipment.

The clinic is completed by the Garino doctors’ private office and an area dedicated to the staff. The clinic is free of architectural barriers, enabling access to patients with disabilities.